ROMANO NERVOSO – THE RETURN OF THE ROCKING DEAD

‘Romano Nervoso’ is de naam van een in 2008 opgerichte Italiaans-Belgische rockgroep rond de zich ook zo noemende zanger die in het dagelijkse leven eigenlijk Giacomo Panarisi heet en die zowel de muziek als de songteksten schrijft van de nummers die deze band opneemt. Andere groepsleden van ‘Romano Nervoso’ naast zanger en drummer Romano Nervoso zijn bassist Fabrice Giacinto en gitaristen Greg Chainis en Ruggero Catania.

De ontdekker van ‘Romano Nervoso’ in 2008 was niemand minder dan Johnny Hallyday. Sindsdien bracht deze formatie al drie studioalbums op de markt met debuutalbum “Italian Stallions” in 2012, “Romano Nervoso Presents Born To Boogie” uit 2014 en “I Don’t Trust Anybody Who Doesn’t Like Rock’n’Roll” uit 2018. Ze stonden in hun carrière al in de meeste Europese landen op de podia, soms als voorprogramma van groepen als ‘Danko Jones’, ‘Triggerfinger’, ‘The Sonics’ en ‘Band Of Skulls’. Hun sound werd door de jaren heen beïnvloed door bands als ‘The Hives’, ‘Black Sabbath’, ‘The Rocky Horror Picture Show’ en Alice Cooper.

Zelf noemen ze hun muziek ‘spaghetti rock’n’roll’ maar van die Italiaanse pasta vinden wij zelf maar weinig terug in de twaalf nummers die we aangeboden krijgen op hun nieuwe, vierde album “The Return Of The Rocking Dead”. De twee meest opvallende tracks zijn de songs die we op de twee video’s hebben meegegeven, te beginnen met “Wild Boy” dat de Canadese hardrocker Danko Jones als gastvocalist heeft en hun heel speciale versie van de Kate Bush-klassieker “Babooshka” die helemaal aan het einde van deze plaat te vinden is.

In het lawaaierige “Il Ritorno Dello Psicopatico” is de muzikale chaos compleet en ook “Tell Me What Happened To Your Rock’n’Roll” dramt er zeer stevig in. Er wordt op dit album nochtans heel goed begonnen met het nummer “Internet Generation” en de albumtiteltrack “The Return Of The Rocking Dead” die wat theatraal wordt gepresenteerd. “We Miss You Jay Reatard” en “Wild Boy” zijn naar de Britse punkrock van ‘The Sex Pistols’ neigende songs en bij het nummer “Mister Silvio” dachten wij meteen aan de sound van ‘The Beasty Boys’ of ‘Blink 182’.

Het geweer wordt daarna helemaal van schouder gewisseld in de zeer radiovriendelijke single “The Son Of God” en ook het ietwat mysterieus gebrachte “Bad Husband” en het vlot klinkende en swingend rockende “Feels Good In Wallifornia” kan op onze volledige goedkeuring rekenen. Het is zeker geen alledaagse muziek die u te horen krijgt op dit album van ‘Romano Nervoso’ maar dat ze met deze plaat zullen opvallen tussen het grote aanbod van nieuwe platen is een vaststaand feit.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Mottow Soundz

video